TIMP LIBER

Atractii Turistice

ATRACTII TURISTICE

Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu de la Ponoare reprezinta un loc legendar, fiind in acelasi timp unul dintre cele trei poduri naturale din lume si al doilea ca marime in Europa. In apropierea acestei atractii turistice se afla o pestera care abia asteapta sa fie explorata de turisti: Pestera Ponoarele, locul in care se spune ca locuia odinioara Aghiuta. Tot legenda spune ca oamenii din zona, vazandu-l pe Aghiuta cum ii indeamna la fapte rele, l-au rugat pe Dumnezeu sa-l alunge, cautandu-si un alt adapost din care sa-si exercite puterea cea intunecata.

ATRACTII TURISTICE

Crovurile

Crovurile din zona Mehedinti reprezinta un adevarat atu pentru aceasta zona linistita. Iar locurile au un farmec aparte, datorita poienilor intinse si a bucatilor de calcar cernute natural, din loc in loc. Pentru toti drumetii inarmati cu rabdare, crovurile reprezinta o modalitate perfecta de a se relaxa si de a descoperi darurile naturii, drumul catre crovuri pornind chiar de pe Valea Cernei.

ATRACTII TURISTICE

Cheile Tamnei

Iubitorii de drumetii montane, cei carora le curge aventura in vene, se pot delecta cu un traseu in zona ce poarte denumirea de Cheile Tamnei. Desi lipsita de apa, aceasta portiune montana ofera o priveliste spectaculoasa, in zona Muntilor Mehedinti. Traseul pe chei reprezinta un loc ce incanta toate simturile: de la ochii care se delecteaza cu o priveliste de vis, pana la papile gustative care sunt incantate de aroma aerului tare si rece care cucereste plamanii.

ATRACTII TURISTICE

Catunele din Muntii Cernei

Un loc de poveste peste care s-a asternut pelerina grea a timpului – asa am putea descrie pe scurt catunele izolate din Muntii Cernei. Acestea au un farmec aparte datorita deconectarii de lumea moderna. Aici nimeni nu se grabeste. Cea mai sfanta conexiune este cea cu Dumnezeu si cu natura. Iar daca vreti sa uitati de cotidianul devenit deja banal, va invitam sa descoperiti catunele izolate din Muntii Cernei, afland povestea batranilor ce se ascund in casutele lor modeste si a locului ce pare inghetat in timp.

ATRACTII TURISTICE

Cascada Vanturatoarea

Cascada Vanturatoarea se gaseste in Muntii Cernei, fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din tara. Locul este apreciat pentru unicitate, dar si pentru peisajul de vis al zonei. Denumirea cascadei vine de la stilul sau de curgere. Aceasta are doua caderi succesive de apa, intrerupte de un prag, fapt care o face sa para vanturatoare. Dincolo de asta, Cascada Vanturatoarea este considerata o sora mai mica a celebrei Cascade Angel din Venezuela (cea care reprezinta, in acelasi timp, cea mai inalta cascada din intrega lume).

ATRACTII TURISTICE

Baile Herculane

Este una dintre cele mai vechi statiuni cu rol balneoclimatic, apreciata de catre cei care au nevoie de un tratament sau de relaxare. Totodata, in zona Baile Herculane se pot face drumetii pe munte. Masivul Domogled isi intampina cutezatorii dornici de aer curat si aventura.

ATRACTII TURISTICE

Cetatea medievala a Severinului

Construita initial in 1233, Cetatea Severinului era vazuta drept cea mai importanta reduta situata strategic pe malul Dunarii. Aceasta a facut fata atacului otomanilor, tatarilor, bulgarilor si ungurilor interesati de a cuceri zona Olteniei. Cetatea are o deosebita valoare istorica si o legenda care spune ca la poarta sa se afla un tunel subteran care merge pana pe partea cealalta a Dunarii.

ATRACTII TURISTICE

Manastirea Sf. Ana

Pe langa frumusetea locasului de cult, manastirea Sf. Ana ascunde un atelier de croitorie, o biblioteca si Muzeul Pamfil Seicaru. Manastirea reprezinta un lacas ingrijit cu pricepere de maicute, fiind construita in anul 1936. Cei care au ales sa poposeasca aici spun ca privirile le-au fost incantate de frumusetea florilor, iar sufletul de aerul curat, care le-a scaldat plamanii.

ATRACTII TURISTICE

Cazanele Dunarii

La 40 de km de Casa Valea Cernei va asteapta o zona excelenta pentru aventura. Indiferent daca vreti sa va bucurati doar de peisaj sau sa savurati linistea in timpul unei partide de pescuit, Cazanele Dunarii reprezinta destinatia ideala pentru a face acest lucru. Nu uitati sa profitati de plimbarile cu barca pe Dunare sau de drumetiile in Parcul National „Portile de Fier”. Admirati chipul lui Decebal si gasiti-va alinarea sufleteasca la Manastirea Mraconia.

SUNT MULTE DE VIZITAT

Vino la noi in vacanta!

Contact